Nieuwsoverzicht

Elektrische Grijper van Orientalmotor

Elektrische grijpers met geïntegreerde positiedetectie hebben als voordeel tov pneumatische grijpers dat ze veel beter controleerbaar zijn. Zo is de kracht van de nieuwste grijper van Orientalmotor in stapjes per % in te stellen. Dit is nuttig als men kwetsbare producten wil nemen en toch zeker wil zijn dat ze niet terug lossen als de robot begint te bewegen.


Een extra feature die daar nu bij komt, is dat deze grippers een geïntegreerde positiedetectie bevatten. Dit laat toe om te controleren of het product aanwezig is en kan zelfs gebruikt worden om te controleren of de afmeting van het product binnen de gestelde tolerantie valt (en dus juist is voor verdere manipulaties in de machine).

Dat alles komt in een totaal oplossing die bijzonder eenvoudig in te stellen is en gemakkelijk kan gekoppeld worden aan uw bestaande PLC of PC omgeving.

Daarbij zijn de mogelijkheden :

- met Ethernet/Ip of EtherCAT communicatie

- met puls/dir ingang en encoder feedback

- met vooringestelde bewegingsprofielen dmv USB connectie en MEXE software

Dit laatste werd bijvoorbeeld gebruikt in onderstaande toepassing voor het grijpen van proefbuisjes. De volgende beweging werd via de USB connectie in de driver vastgelegd : een zeer snelle verplaatsing richting de proefbuis, bij het benaderen, toenemend vertragen en vervolgens het voorzichtig vastnemen. De grijpkracht is zo ingesteld dat het ideaal evenwicht tussen veilig opnemen en breukloos werken bereikt wordt, onafhankelijk van de tolerantie op de diameter van het proefbuisje. Bij het bereiken van snelheid nul wordt de gemeten positie (van de ingebouwde absolute encoder) vergeleken met de vooringestelde waarde en als die buiten de toegelaten maat valt, wordt een error uitgang hoog gezet.

In de sturing is dus enkel een uitgang hoog te zetten om de cyclus te starten en op basis van enkele ingangen kan het verschil gemaakt worden tussen de te nemen actie voor correcte of foute producten.

Afbeeldingen

STEL UW VRAAG

Heeft u vragen bij één van onze producten of diensten?