Unimotion


Unimotion is een fabrikant van hoogwaardige sledes en elektrische cilinders. Doordat ontwerp en productie volledig binnenshuis gebeuren, is er een grote mate van flexibiliteit en is een hoge kwaliteit gewaarborgd. Elke slede wordt perfect op maat van de klant gebouwd, volgens hun specificaties. Dit kan je zelf al testen via hun calculatietools.

Lineaire sledes

Het voordeel van een lineaire slede met tandriem is dat er een hogere snelheid kan gehaald worden dan met een spindel.
Het voordeel van het type met spindel is dan weer de hogere nauwkeurigheid, maardit gaat ten koste van de snelheid.
De sledes zijn verkrijgbaar met verschillende accessoires, zoals een motor adapter, sensoren, synchronisatieassen, motor zijgeleiding (om de motor te monteren in lijn met de slede),.

Al deze producten zijn perfect combineerbaar om multi-as systemen te maken. Voor elke toepassing kan er op maat gewerkt worden. Op deze site kan je zelf je eigen lineaire slede samenstellen. De 3D tekeningen krijg je na het configureren ook ineens te zien.

Elektrische cilinders

Deze actuatoren hebben een kogelomloopspindel voor hogere precisie en dit ook aan hoge snelheden. Om een lange levensduur te garanderen kan er vet bijgevuld of vervangen worden door een nippel. Door de gladde oppervlakten en de IP65 certificering zijn ze gemakkelijk te reinigen. In combinatie met een smeermiddel klasse H1 zijn ze ook geschikt voor het gebruik in de voedingsindustrie.

Optioneel kunnen ze uitgerust worden met ISO gestandaardiseerde accessoires en schakelaars en zijn ze dus 100%uitwisselbaar met pneumatiek zonder dat de externe groepen en leidingen nodig zijn.

Ontwerp je eigen actuator hier.

Bezoek hier de website van Unimotion.