Veiligheidskoppelingen

Productieonderbrekingen en machinestilstand moet ten allen tijde vermeden worden. Ook de kosten van reserveonderdelen kunnen al snel oplopen. Vermijd schade aan uw machines met een veiligheidskoppeling. Deze werken met een instelbaar loskoppel waardoor de kinetische energie van de motor en aandrijfelementen tot aan de veiligheidskoppeling worden losgekoppeld om zo eventuele schade te vermijden.

Thumbnail of Voor rechtstreekse aandrijving

Bij veiligheidskoppelingen voor rechtstreekse aandrijving liggen de aandrijfas en de aangedreven as wel op dezelfde lijn. Om de axiale en radiale asafwijking te compenseren, moet daarom op de veiligheidskoppeling een compensatie-element worden aangebracht. Diverse uitvoeringen met metalen balg of elastomeer koppelingsbevestiging kunnen worden geselecteerd uit een uitgebreid assortiment.

Meer informatie over dit product
Thumbnail of Voor onrechtstreekse aandrijving

Bij veiligheidskoppelingen voor onrechtstreekse aandrijving liggen de aandrijfas en de aangedreven as niet op dezelfde lijn. Elke veiligheidskoppeling heeft een montageflens om tandwielen, flenzen of andere verlangstukken te bevestigen.

Meer informatie over dit product

Product afbeeldingen

STEL UW VRAAG

Heeft u vragen bij één van onze producten of diensten?