Stappenmotoren

Stappenmotoren zijn motoren met meerdere spoelen die in "fasen" geordend zijn. Door elke fase achtereenvolgens van gelijkstroom te voorzien, zal de motor stap voor stap draaien.

Met een stappenmotor realiseert u een zeer nauwkeurige positionering- en snelheidsregelingen. Dat is ook meteen de reden waarom deze motoren de aandrijving bij uitstek zijn bij besturingstoepassingen die precisiebewegingen vereisen. Stappenmotoren bestaan in verschillende maten, stijlen en elektrische kenmerken.

Stappenmotoren hebben ook heel wat voordelen te bieden, namelijk:

  • Kosteneffectief
  • Lange levensduur
  • Compact en krachtig
  • Eenvoudige aansturing
  • Nauwkeurige positionering

Enkele bijhorende opties voor de stappenmotor zijn: een hogere resolutie, compacte encoder, elektromagnetische rem, reductiekast, driver en snelheidsregeling.

Bij Act in Time bieden we verschillende types stappenmotor van het merk Oriental Motor:

Thumbnail of Closed loop stappenmotoren

De AZ closed loop serie combineert de voordelen van stappenmotoren met die van servo-geregelde systemen dankzij de ingebouwde positieregeling in een compacte behuizing. Het bestaande productassortiment is onlangs uitgebreid met netwerk compatibele drivers wat de in gebruik name nog aanzienlijk vereenvoudigd.

Meer informatie over dit product
Thumbnail of Stappenmotoren met versterker op 230 VAC

Deze stappenmotoren zijn geschikt voor gebruik aan hoge snelheid en zijn voorzien van een regeling die een trillingvrije werking oplevert. De AZ Series en RKII Series van Oriental Motor zijn bij ons beschikbaar.

Meer informatie over dit product
Thumbnail of Stappenmotoren met versterker op 24/48 VDC

De CVK Series en AZ Series van Oriental Motor zijn stappenmotorsystemen met een versterker op 24/48 VDC. Deze beschikken over een lage kostprijs en trillingvrije werking. Tegenwoordig is de AZ-driver ook als AZ-mini beschikbaar voor 24V en 48VDC.

Bekijk hier de video van de Oriental Motor PKP Series

Meer informatie over dit product

Product afbeeldingen

STEL UW VRAAG

Heeft u vragen bij één van onze producten of diensten?