Servo Motoren

Een servomotor is een motor die ontworpen werd om een nauwkeurige regeling mogelijk te maken in termen van hoekpositie, versnelling en snelheid. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een encoder en een servo drive in een gesloten regelkring. Servo drives kunnen communicatie ondersteunen via Porfinet, EtherCAT, CANopen, EtherNET of via een Pulse-richting signaal.

Servomotoren kunnen dus niet als losse motor worden gebruikt en de prestaties worden bepaald door de combinatie van de onderdelen waaronder de DC- of AC-motor die geschikt is voor een closed loop controlesysteem. Ze worden gebruikt in robotica, geautomatiseerde productie en computer numerieke controle (CNC) bewerkingstoepassingen.

Servomotoren worden in verschillende industriële toepassingen gebruikt wanneer een aandrijving erg dynamisch en nauwkeurig moet zijn. Enkele voorbeelden van industriële toepassingen van servomotoren zijn: robots in de auto-industrie en aandrijving voor verschillende fabricageprocessen.

Dit type aandrijving heeft enkele interessante kenmerken waaronder:

  • Hoog koppel
  • Compacte bouwvorm
  • Hoog dynamisch vermogen
  • Een groot snelheidsbereik
  • Weinig trillingen

Een servomotor wordt wel eens vergeleken met een stappenmotor omwille van het gemeenschappelijk toepassingsgebied. Het grote verschil tussen beiden is echter dat de servomotor altijd in een closed loop gebruikt wordt en niet in een open loop kan aangestuurd worden, wat bij de basis stappenmotor wel mogelijk is. Deze andere interne opbouw maakt de servomotor beter geschikt voor veeleisende toepassingen waar een groter snelheidsbereik noodzakelijk is. Ook is deze technologie beter toepasbaar voor grotere vermogens. Doordat de servomotor deze feedback altijd verwerkt, wordt deze ook altijd aangestuurd door een Servodrive of servomotorsturing. Deze zijn beschikbaar in verschillende categoriën, vermogens en aanstuurmogelijkheden. Zo hebben we mogelijkheden om via 1drive tot 4assen aan te sturen en kunnen we bvb EtherCAT, Ethernet of Profinet communicatie ondersteunen.

De servomotoren die we bij Act in Time aanbieden zijn ontwikkeld door Inovance, een van de wereldleiders in de productie van industriële automatisatieoplossingen:

Thumbnail of MS1 Servo motor

De zeer dynamische MS1 servomotor-reeks van Inovance heeft een breed scala aan vermogens, flens- en remopties. Deze servomotor is uiterst compact waardoor de totale machine nog kleiner kan gemaakt worden.

Meer informatie over dit product
Thumbnail of ISMG Servo Motor

Deze servomotor werd ontworpen om een energiebesparing bij extrusie-toepassingen te realiseren en levert uitstekende prestaties op vlak van snelheidssynchrone werking door de rotor met permanente magneten.

Meer informatie over dit product
Thumbnail of IS620 Single Axis Servo Drive

De IS620-serie is de driver waarmee het hoogste prestatie- en betrouwbaarheidsniveau wordt bereikt en u de productiviteit van uw automatiseringssystemen kan maximaliseren.

Meer informatie over dit product
Thumbnail of IS810N Multi-Axes Servo Drive

Deze servodriver IS810N is ontworpen voor meerassige toepassingen met hoog vermogen. Het is een modulair, schaalbaar servosysteem ontwikkeld voor de meest complexe en veeleisende industriële toepassingen.

Meer informatie over dit product
Thumbnail of SV660N Single-Axis EtherCAT Servo

De SV660N levert hoge dynamische prestaties met een compacte footprint en is geschikt voor industriële automatiseringstoepassingen. Met dit type servodrive wordt de installatie uiterst gebruiksvriendelijk door de minimale bekabeling.

Meer informatie over dit product
Thumbnail of SV820 Mullti-Axes Servo Drive

Deze servodriver is voorzien van een ultrasnelle control loop regulator en een hoge dynamische respons. Hij is ontworpen om naadloos te werken met maximaal 4 MS1-motoren van 50-750 W.

Meer informatie over dit product

Product afbeeldingen

STEL UW VRAAG

Heeft u vragen bij één van onze producten of diensten?