Elektrische cilinder met servo- of stappenmotor

Deze actuatoren hebben een kogelomloopspindel voor hogere precisie en hoge snelheden ingebouwd. Een dergelijke spindel heeft weinig interne wrijving, maar toch een groot contactoppervlak waardoor een hoge kracht kan overgedragen worden. Door de lage wrijving is de slijtage bovendien laag en bijgevolg is de levensduurverwachting van een elektrische cilinder met kogelomloopspindel hoger dan bij uitvoeringen met frictiemoer. Om deze lange levensduur te nog te verlengen kan er optioneel vet bijgevuld worden door een smeernippel.

Door de gladde oppervlakten zijn deze elektrische cilinders met servo- of stappenmotor eenvoudig te reinigen. In combinatie met een smeermiddel klasse H1 en IP65 uitvoering zijn ze eveneens geschikt voor gebruik in de voedingsindustrie.

Optioneel kunnen ze uitgerust worden met ISO gestandaardiseerde accessoires en schakelaars.

Bij Act in Time bieden we elektrische cilinders met servo- of stappenmotor van twee belangrijke fabrikanten, namelijk Unimotion en Oriental Motor. Daarnaast bieden we ook nog enkele handige accessoires voor deze actuatoren met stappen- of servomotor.

Thumbnail of PNCE - Electrische cilinder Unimotion

Kenmerkend voor de PNCE elektrische cilinders van UniMotion zijn de hoge prestaties op vlak van snelheid levensduur en positioneernauwkeurigheid.

Meer informatie over dit product
Thumbnail of Mini elektrische cilinder MCE en MSCE

Mini elektrische cilinders met of zonder geleiding uitgerust met servo- of stappenmotor.

Meer informatie over dit product
Thumbnail of EAC Series Oriental Motor

Deze elektrische cilinders maken gebruik van de zeer compacte, efficiënte, energiebesparende closed loop stepper technologie uit de AZ/AR-serie. Naast rechte aandrijvingen zijn er ook types met parallelle motormontage om een kortere totale inbouwlengte te behalen, verkrijgbaar.

Meer informatie over dit product
Thumbnail of Accessoires

Hier vindt u de beschikbare accessoires voor deze actuatoren met stappen- of servomotor terug. We bieden onder meer sensor houders en motor adapters met koppeling aan.

Meer informatie over dit product

Product afbeeldingen

STEL UW VRAAG

Heeft u vragen bij één van onze producten of diensten?