Kogelomloopspindels

Algemene beschrijving

Vanwege de lage rolwrijving hebben kogelomloopspindelaandrijvingen een hoog rendement tot 98% en vereisen ze een relatief laag aandrijfvermogen.
Toepassing: Omzetting van een roterende beweging in een lineaire. Soms: Omzetting van een lineaire beweging in een roterende (alleen aanbevolen bij grotere spoed, beginnend bij 1/3 van de nominale diameter). Niet zelfremmend Vanwege de lage wrijving met hoog rendement vereisen kogelomloopspindelaandrijvingen slechts een zeer laag startkoppel en zijn ze niet zelfremmend.

Aanduiding volgens DIN

Volgens DIN ISO 3408-1 en andere normen bestaat een kogelomloopspindelaandrijving uit een spindel en minimaal één moer. De grootte moet worden beschreven door de nominale diameter en de steek. Een andere essentiële dimensie is de kogeldiameter.

Verdere informatie is vereist: de versie (vorm) van de moer, de spoednauwkeurigheid, de lengte en, indien nodig, de details van de spindeluiteinden.

Gebruiksomstandigheden en levensduur

Kogelomloopspindelaandrijvingen zijn gevoelig voor vuil en hoge schokbelastingen. Voldoende beschermd, bereiken ze een zeer lange levensduur.

Product afbeeldingen

STEL UW VRAAG

Heeft u vragen bij één van onze producten of diensten?