Nieuwsoverzicht

Oriental Motor: Ruimtebesparende oplossing voor tweeassige systemen

De nieuwe 2-assige driver van Oriental Motor levert een aanzienlijke ruimtebesparing op in de elektrokast. Ten opzichte van het vorige model is dit type liefst zeven centimeter korter wat ook ten opzichte van het gebruik van twee eenassige drivers voor een nog compactere oplossing zorgt.

Act In Time - AZ 2-axis driver

Compact en veelzijdig

Deze nieuwe driver stuurt de bekende AZ-motoren aan die zijn uitgerust met de unieke absoluut encoder die werkt zonder batterij-backup. Bovendien zijn dit zeer efficiënte closed-loop stappenmotoraandrijvingen en worden ze als complete oplossing geleverd in lineaire sledes, cilinders, draaitafels of tandheugelsystemen. Ook vermeldenswaard is het UL keurmerk die standaard is op de AZ drivers, naast de STO, CE enz.

Deze driver is dus uitermate veelzijdig in te zetten in een breed scala aan toepassingen. Bij het combineren van verschillende aandrijvingen wordt het aantal benodigde componenten hierdoor aanzienlijk verminderd.

Snel verbinding te maken

Nog een voordeel: er is minder bekabeling nodig bij het gebruik van de 2-assige driver. De driver is EtherCAT-compatibel en de verbinding met het veldbusnetwerk is via 1 enkele Ethernet-kabel. Het instellen van verschillende parameters, de monitoring van alarminformatie en bewakingsfuncties, enz worden op die manier eenvoudig en transparant weergegeven in de PLC. Opdrachten en statusberichten worden in realtime verzonden zodat de bewegingen van verschillende synchroon werkende stappenmotoren betrouwbaar en nauwkeurig worden uitgevoerd.

De andere uitvoeringen blijven natuurlijk bestaan voor toepassingen met drie of vier assen. Alle meerassige drivers worden bediend met 24/48 VDC. Het product zelf wordt voorgesteld op de Hannover Messe, maar voor meer informatie kan je zeker op Indumation op onze stand terecht.

Op Indumation zal er een demostand te zien zijn van de AZ stappenmotor-pakketten.

Afbeeldingen

STEL UW VRAAG

Heeft u vragen bij één van onze producten of diensten?