Nieuwsoverzicht

Haydon Kerk – Custom lineaire slede met droge smering.

De industrie en de hele economie lijden deze dagen onder de huidige Covid19-situatie waar we momenteel geen einde aan zien komen. Anderzijds zorgt deze crisis ook voor innovaties. Onze partner Haydon-Kerk Pittman bijvoorbeeld zorgde voor enkele cruciale onderdelen in de nieuwste Desinfectie-robot van de firma Xenex.

Deze mobiele robot gebruikt ultraviolet licht om de omgeving rond de robot te desinfecteren en zo de infectiegraad in ziekenhuizen te reduceren met 50% tot 100%
Om deze handeling uit te voeren is er een Dual Guide Rail System uitgewerkt om de kop van de robot op en neer te laten bewegen met uiterste precisie.

Waarom werd er juist voor Haydon Kerk gekozen:

Advantages HKP

• Beperkte vibraties en geluidsarm door het gebruik va

n de gepatenteerde moertechnologie zonder kogels en zonder vetsmering
• Het verdragen van de grote momentbelasting binnen compact afmetingen
• Vooraf uitgelijnd, plug and play systeem voor een zorgeloze en kosteneffectieve installatie
• Grote range qua spindelspoed waardoor het optimale evenwicht tussen self-locking en snelheid mogelijk werd.

Unieke moer met “centralizer”

De dubbel geleide rail-slede werd door HKP specifiek voor deze toepassing ontwikkeld. Het voordeel van deze constructie is dat er slechts 1 unit moet gemonteerd worden. Hierdoor vervalt de uitlijning bij montage en het is bovendien robuuster door de compacte opbouw.
Een overhangend belasting brengt over het algemeen een toename aan vibraties en ook geluid mee, maar door het gebruik van de unieke, gepatenteerde moer met zgn ’centralizer’ en de teflon coating, werden deze tot een minimum herleid.

Het resultaat :
De montage is kosteffectief, robuust en kan de aanzienlijke momentbelasting zonder bijkomende geleiders opvangen. Dit is een unieke, aangepaste oplossing als gevolg van een nauwe samenwerking en zorgvuldige afweging van de specificaties zoals momentbelasting, slaglengte, de vereiste resolutie en de gewenste snelheid. Deze oplossing vereenvoudigt zowel de initiële productie van de Xenex robot als de service van de robot in ziekenhuizen over de hele wereld.

Heeft u ook zulke speciale toepassingen in de pipeline? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen om samen te kijken naar de meest gepaste oplossing.

Afbeeldingen

STEL UW VRAAG

Heeft u vragen bij één van onze producten of diensten?