Nieuwsoverzicht

Oriental motor draaitafels nu ook aanstuurbaar via Profinet

De implementatie van de closed loop stappenmotoren met absolute encoder van Orientalmotor in uw machine is nog eenvoudiger geworden door de uitbreiding van de beschikbare veldbussen. Voor veel machinebouwers is de nieuwste aanvulling van de driver met Profinet communicatie ideaal.

Act in Time - Oriental motor - DGII AZ PROFINET

Speciaal voor toepassingen waarbij een draaitafel noodzakelijk is, komen de vele voordelen extra naar voor :

  1. De absolute multi-turn encoder zonder batterij verzekert ten allen tijde de positie. Hierdoor zijn er geen externe sensoren meer nodig en vervalt de noodzaak voor homing bij stroomonderbreking. Ook kan daarmee eenvoudig een ‘no go zone’ worden ingesteld.
  2. De geïntegreerde STO functie (beschikbaar bij de 230 VAC driver) maakt het mogelijk om perfect veilig een machine te ontwerpen waar menselijke tussenkomst met de beweging interfereert.
  3. De plug&play oplossing van aandrijving en driver in combinatie met de eenvoudige bekabeling en standaard integratie in de PLC omgeving reduceert de time to market aanzienlijk.
  4. De trillingsvrije werking met continu regelbare snelheid en acceleratie waarbij een hoge dynamiek gecombineerd wordt met perfecte positiestabiliteit vormt de ideale oplossing voor nauwkeurige toepassingen.

Verder blijven de troeven van de bekende draaitafels met holle as natuurlijk onveranderd aanwezig zoals :

  • Grote opening voor doorvoer van producten of kabels.
  • Uiterst nauwkeurige “cross roller” lagers die hoge radiale belasting en momentwerking toelaten.
  • Compacte bouwvorm van zowel de draaitafel als de drivers.


Tenslotte is het goed om weten dat dit slechts 1 voorbeeld is van het complete programma van totaaloplossingen met dezelfde technologie. Andere mogelijkheden zijn bvb :

STEL UW VRAAG

Heeft u vragen bij één van onze producten of diensten?