Nieuwsoverzicht

Nieuw in het gamma: 'Direct Drive' Lineaire motoren

Als een kogelomloopspindel niet in aanmerking komt omwille van een zeer hoge gewenste snelheid en een tandriem of tandheugel niet de gewenste nauwkeurigheid oplevert, is de oplossing het gebruik van een lineaire motor.

Act In Time - Lineaire motoren - LMCA

Traditioneel waren dit erg dure units, maar onze partner UNIMOTION heeft het afgelopen jaar een gloednieuwe generatie lineaire motoren ontwikkeld die een uitzonderlijke prijs-prestatieverhouding biedt. Door de unieke, nieuw ontwikkelde hall feedback unit kan in de meeste toepassingen bovendien het gebruik van een dure lineaire encoder vermeden worden. De UNIMOTION lineaire motoren betekenen daarmee een doorbraak van deze technologie in toepassingen waar men tot voor kort genoegen moest nemen met een inferieure oplossing op het vlak van geluid, levensduur en onderhoud.

Enkele van de voornaamste voordelen op een rij :

 • Hoge snelheid (theoretisch tot ca. 30 m/s) en hoge nauwkeurigheid kunnen gecombineerd worden
 • Geen bewegende delen dus geen smering en/of onderhoud nodig
 • Laag geluidsniveau
 • Hoge krachtdichtheid : 30 – 50 % hoger in vergelijking met de concurrentie
 • Lage cogging force wat zeer nauwkeurig positioneren mogelijk maakt
 • Hoge en lage snelheid versies beschikbaar die met aangepaste busspanningen kunnen werken
 • Hall sensor unit met digitale en analoge feedback die een prijsgunstige oplossing biedt voor herhalingsnauwkeurigheid tot ca. 30µm.
 • Vlot configuraarbaar met keuze uit meerdere standaard formaten
 • Optioneel met high performance magneetplaten voor compactere opbouw

Zoals we van de materialen van Unimotion gewend zijn, kunnen ook de lineaire motoren op maat van de applicatie worden geconfigureerd. Eens de configuratie van het systeem afgerond is, zijn er meteen 3D-files beschikbaar in 50 verschillende formaten. Bij de berekening van het nodige systeem kan Act In Time u raadgeven, maar er is naar goede gewoonte ook een online configurator beschikbaar waar we desgewenst samen doorlopen.

Drie lineaire motormaten (30,60,90) en vier uitvoeringen (S, M, L en XL)

De LMCA 30 is het kleinste ontwerp in de lineaire motorenfamilie, geschikt voor toepassingen met lichte belasting, waar lange levensduur, hoge snelheid en versnelling vereist is. Het middelste gedeelte vertegenwoordigt de LMCA 60 die een hoge dynamiek en een uitzonderlijke afmeting -krachtverhouding biedt.  Tot slot is de sterkste van de familie de LMCA 90 die voornamelijk wordt gebruikt in toepassingen waar de axiale krachteisen het hoogst zijn. Elk van de motoren is verkrijgbaar in verschillende lengte qua wikkeling en telkens in hoge en lage snelheidsversie zodat gekozen kan worden voor een driver op 1 fase 230VAC of 3 fase 400VAC waar noodzakelijk.

Act In Time - Lineaire motoren - LMCA


Unieke Hall effect sensor unit

Act In Time - lineaire motor

UNIMOTION biedt een Hall sensor unit die speciaal ontwikkeld is voor de LMCA lineaire motoren. Deze sensor maakt gebruik van bestaande magneetfeedback waarmee een ongeëvenaarde nauwkeurigheid tot prijsverhouding mogelijk is. Het grote voordeel is de integratie van de analoge en digitale sensoren in één behuizing. De analoge feedback kan gebruikt worden als positiefeedback (met ca. 100µm als absolute en ca. 30 µm als herhalingsnauwkeurigheid) en het digitale signaal is beschikbaar voor de correcte communicatie van de wikkeling. Aangezien ze in 1 behuizing zijn geïntegreerd, is een perfecte uitlijning gegarandeerd en wordt de montage van de lineaire motor in de machine aanzienlijk vereenvoudigd tov de traditionele oplossingen met meetlineaal. Bovendien is deze sensorunit volledig ingegoten en dus bijzonder robuust en bestand tegen vervuiling.


Key benfits:

 • 'Free wake & shake' functie
 • Analoge & digitale uitgang

Afbeeldingen

STEL UW VRAAG

Heeft u vragen bij één van onze producten of diensten?