Nieuwsoverzicht

Haydon Kerk Pittman introduceert het compacte Z-Theta Motion Platform

Zelden kunnen we u een werkelijk innoverend product voorstellen zoals de nieuwe Z-Theta oplossing van onze partner Haydon Kerk Pittman, business unit of AMETEK® Advanced Motion Solutions division. Deze Z-Theta combineert lineaire en rotatieve punt tot punt verplaatsing in een zeer compacte bouwvorm waardoor deze oplossing op een uitermate flexibele, cost-effectieve, betrouwbare en efficiënte manier kan ingezet worden voor labo-automatisering, semiconductor en industriële toepassingen om lichte onderdelen te verplaatsen.

Act In Time - Haydon Kerk - Z-Theta

Het ontwerp laat vlot aanpassingen toe waardoor het gemakkelijk kan geïntegreerd worden in een toestel dat in serie geproduceerd gaat worden. In tegenstelling tot eigen ontwerpen waarbij meerdere componenten worden samengebouwd, vereist deze werkwijze nauwelijks engineeringstijd en vermindert de machinebouwer zo het aantal leveranciers, onderdelen en de ontwikkelings- en assemblagetijd. De Z-Theta is een modulaire unit die rechtstreeks uit de verpakking zo kan geinstalleerd worden en klaar is om ingezet te worden daar waarvoor hij bedoeld is.

De basis van de Z-Theta wordt gevormd door de gepatenteerde ScrewRail® lineaire actuator die de combinatie vormt van geleiding en lineaire overbrenging in een compacte co-axiale opstelling. Haydon Kerk Pittman’s unieke dual-motion oplossing waarmee de 2de stappenmotor geïntegreerd is en die voor de rotatie zorgt, levert een plaatsbesparing van 50 tot 80% en een reductie in kostprijs van ca. 60% op tov de traditionële oplossingen met meerdere losse motoren die gekoppeld worden.

Machinebouwers kunnen de Z-Theta unit aanpassen aan hun specifieke eisen door het grote standaard beschikbare programma met variatie qua spindelspoed, al dan niet met anti-spelingsmoer, motortypes en optische encoders.

Aarzel niet ons te contacteren als u meer uitleg wenst bij dit unieke product.

Afbeeldingen

STEL UW VRAAG

Heeft u vragen bij één van onze producten of diensten?