Nieuwsoverzicht

Oriental Motor: Ruimtebesparende oplossing voor tweeassige systemen

De nieuwe 2-assige driver van Oriental Motor zorgt voor een aanzienlijke ruimtebesparing. Ten opzichte van het vorige model is de maat zo verkleind (zeven centimeter lang) dat er nog steeds maatvoordelen zijn ten opzichte van het gebruik van twee eenassige drivers.

Act In Time - AZ 2-axis driver

Compact en veelzijdig

De nieuwe driver stuurt AZ-motoren aan die zijn uitgerust met een mechanische absolute waardesensor, dit zijn zeer efficiënte closed-loop stappenmotoraandrijvingen. Dezelfde motoren dienen ook als aandrijvingen in actuatoren zoals lineaire geleiders, cilinders, draaitafels of tandheugelsystemen. Dit maakt de driver veelzijdig en dekt een breed scala aan toepassingen. Bij het combineren van verschillende aandrijvingen wordt het beheer van de componenten dus aanzienlijk vereenvoudigd.

Snel verbinding te maken

Nog een voordeel: er is minder wiring nodig bij het gebruik van de 2-assige driver. De driver is EtherCAT-compatibel en de verbinding met het veldbusnetwerk is eenvoudig en handig via de Ethernet-kabel. Het instellen en uitvoeren van bedrijfsgegevens, evenals het instellen van verschillende parameters, de uitvoer van alarminformatie en bewakingsfuncties kunnen via het netwerk worden geregeld. Opdrachten en statusberichten worden in realtime verzonden. Op deze manier kunnen de bewegingen van verschillende synchroon werkende stappenmotoren betrouwbaar en nauwkeurig worden uitgevoerd.

Geschikte versies van het meerassige stuurprogramma zijn beschikbaar voor toepassingen met drie of vier assen. Alle meerassige drivers worden bediend met 24/48 VDC. Het product zelf wordt voorgesteld op de Hannover Messe, maar voor meer informatie kan je zeker op Indumation op onze stand terecht.

Op Indumation zal er zeker een demostand te zien zijn van de AZ stappenmotor-pakketten.

Afbeeldingen