Nieuwsoverzicht

MD800 COMPACTE AC MULTIDRIVE

Compacte AC Multi-as frequentiesturing MD800 van INOVANCE beantwoordt de vraag van europese oem's om de elektrokast te verkleinen en de installatiekosten van machines te verlagen.

Inovance - MD800 - multi-as frequentiesturing
MD800: aansturen tot 8assen met 1gelijkrichter


Act In Time en
Inovance Technology Europe lanceren MD800 in Benelux: een zeer kost-effectieve AC multidrive met toonaangevende functionaliteit, waaronder STO en de mogelijkheid om PM- en inductiemotoren aan te sturen vanuit één softwarepakket.

  • Benodigde ruimte in de elektrokast per as wordt tot 50% verminderd in vergelijking met traditionele regelaars voor één as.
  • Modulair rackontwerp met maximaal 8 assen per gelijkrichter versnelt installatie.
  • Flexibele connectiviteit met standaard on-board communicatie en twee uitbreidingssleuven vereenvoudigt in gebruik name.

De sterk groeiende industriële automatiseringsgroep Inovance Technology Europe, heeft de release aangekondigd van de MD800 – een AC multidrive die is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van Europese OEM-ers voor steeds flexibelere en schaalbare prestaties in een steeds compactere bouwvorm.

Dankzij het modulaire ontwerp van de MD800 kunnen maximaal 8 assen vanuit één rack individueel worden aangestuurd met één enkele gelijkrichter, waarbij de energie wordt gedeeld via een gemeenschappelijke DC-bus. Het product biedt o.a. een individuele STO (Safe Torque off) op elke as, de mogelijkheid om PM- en inductiemotoren te regelen vanuit een enkel softwarepakket, een +24 VDC controle back-up voeding en een volledig gamma veldbus- en I/O-uitbreidingsoptiekaarten. Standaard is communicatie via CANopen en Modbus, optioneel zijn EtherCAT, EtherNet IP en Profinet beschikbaar. Bovendien maakt de dubbele classificatie van elke aandrijfmodule zware overbelasting tot 150% mogelijk voor veeleisende koppeltoepassingen of normale belasting van 110% voor ventilator- en pomptoepassingen.

Act in time - inovance - MD80
Tot 50% plaatsbesparing in de electrokast.


De MD800 oplossing is zeer kost-effectief en zorgt een aanzienlijk lagere TCO. Met name de installatiekosten worden verlaagd als gevolg van gebruiksvriendelijke inplugbare veerklem connectoren en een snellere bouwtijd door verminderde bedrading en minder externe componenten. Het product is ontworpen om te werken in de zwaarste industriële omgevingen met 3C3 en 3S2 conforme coating, een bedrijfstemperatuurbereik van -20 tot +60oC, een werkhoogte tot 4.000 meter en een apart koelkanaal voor de koelvinnen. Het Reddot-winnend design maakt het verhaal helemaal rond, door de compactheid in combinatie met de het strakke design.


Over Inovance Technology Europe

Inovance Technology Europe biedt het volledige assortiment industriële automatiseringsproducten, waaronder LV- en MV-frequentieregelaars, servo's, motion control, CNC's, PLC's, HMI's en industriële robots. Het bedrijf heeft verkoop- en ingenieursbureaus in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Turkije, evenals distributeurs over het hele continent. Inovance Technology Europe is de Europese tak van Inovance, een wereldwijde industriële automatiseringsgroep van $ 1,7 miljard met hoofdkantoor in Shenzhen. Ga voor meer informatie naar www.inovance.eu of contacteer Act In Time.