Nieuwsoverzicht

Waarom en hoe een machine koppelen aan het internet via IoT

Bij de ontwikkeling van een nieuwe machine is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de relevante data real-time beschikbaar is. Electrische actuatoren bieden op dat vlak heel wat meer mogelijkheden dan minder intelligente systemen. Orientalmotor en Inovance hebben recent producten op de markt gebracht die dit naar een nieuw niveau brengen.

Het koppelen van productiemachines aan het Internet of Things (IoT) biedt verschillende voordelen voor industriële processen en productiesystemen. Hier zijn enkele redenen waarom bedrijven ervoor kiezen om productiemachines te integreren met IoT:

Real-time monitoring: Door productiemachines te verbinden met het IoT kunnen bedrijven real-time informatie verzamelen over de prestaties en status van de machines. Dit stelt operators in staat om de productieprocessen nauwlettend te volgen, potentiële problemen te identificeren en onmiddellijk in te grijpen als dat nodig is.

Predictive maintenance: IoT-sensoren kunnen gegevens verzamelen over de gezondheid en het functioneren van machines. Door gebruik te maken van geavanceerde analyses en machine learning, kunnen bedrijven voorspellen wanneer een machine mogelijk uitvalt of onderhoud nodig heeft. Dit helpt om ongeplande stilstand te verminderen en de efficiëntie van het onderhoud te verbeteren. In deze video wordt uitgelegd hoe dit werkt :

Optimalisatie van de productieprocessen: IoT-gekoppelde machines kunnen bijdragen aan de optimalisatie van productieprocessen door gegevens te verzamelen over de prestaties, efficiëntie en kwaliteit van producten. Deze gegevens kunnen worden geanalyseerd om verbeteringen aan te brengen in de productieplanning, de doorvoer te verhogen en kosten te verminderen.

Kwaliteitsborging: Sensoren op productiemachines kunnen continu gegevens verzamelen over productkwaliteit. Door deze gegevens te analyseren, kunnen bedrijven snel ingrijpen als er afwijkingen worden gedetecteerd, waardoor de kans op productiefouten wordt verminderd.

Energie-efficiëntie: IoT kan helpen bij het bewaken en optimaliseren van het energieverbruik van productiemachines. Dit draagt bij aan duurzaamheid en kostenbesparing door onnodig energieverbruik te verminderen.

Supply chain-integratie: Door productiemachines te verbinden met IoT, kunnen bedrijven hun productieprocessen beter afstemmen op de rest van de supply chain.

Hoe dit werkt in de praktijk, wordt in onderstaand schema van onze partner voor frequentieregelaars, servosystemen en PLC's weergegeven.


Vragen over IoT in combinatie met elektrische aandrijvingen of actuatoren? Aarzel niet om ons te contacteren via sales@actintime.be !

Afbeeldingen

UNE QUESTION ?

Besoin d'un conseil ? choix d'un produits ?