Lineaire actuator met closed loop stappenmotor voor gripper-toepassing

Factory Automation

Lineaire actuator met closed loop stappenmotor voor gripper-toepassing


Zou een robot ooit autonoom een vracht met goederen in zak kunnen lossen van een ship?
Dit was de vraag die Voxdale en MVH-group zich stelden en waar Act In Time samen met nog een aantal andere technologiepartners mee een antwoord op bedacht.

In de film onderaan dit artikel is te zien hoe een robotarm zakken cement van een pallet lost. De moeilijkheid hierbij is dat zulke zakken niet altijd mooi dezelfde dikte of stevigheid hebben. Met dat vraagstuk is Act In Time aan de slag gegaan en samen met de ontwikkelaars bij Voxdale tot een mooie oplossing gekomen voor de beweging van de grijper. De PNCE met kogelomloopspindel van Unimotion als lineaire actuator werd gecombineerd met een closed loop AZ-stappenmotor van Orientalmotor die over de EtherCAT bus van de robotcontroller aangestuurd wordt.

Geweldige verhalen hebben een persoonlijkheid. Overweeg om een geweldig verhaal te vertellen dat persoonlijkheid heeft. Het schrijven van een verhaal met persoonlijkheid voor potentiële klanten helpt bij het opbouwen van een relatie. Dit komt tot uiting in kleine eigenaardigheden zoals woordkeuzes of zinsdelen. 

Dit bleek een uitstekende combinatie om aan alle eisen te voldoen:

In de eerste fase is er een snelle beweging nodig die de grijper opent of sluit, deze wordt ingesteld op positie. De ingebouwde absolute positie encoder van Orientalmotor die zonder batterij werkt, garandeert ten allen tijden dat de correcte positie bereikt wordt.

Zodra de grijpers zich dichter bij de last bevinden, wordt er overgeschakeld naar een instelling op duwkracht. Ook dat is een unieke feature van de closed loop technologie die het mogelijk maakt dat stappenmotoren ook voor toepassingen waar koppelregeling noodzakelijk zijn, gebruikt kunnen worden. Dankzij een intelligente mechanische constructie centreert de grijper zich omheen het product wordt dus dezelfde grijpkracht bereikt, onafhankelijk van de dikte van de zak of last.