Servostepmotor voor sterwielaandrijving

Voedingssector

Servostepmotor voor sterwielaandrijving

Voor de aandrijving van het centrale sterwiel op de nieuwste afvullijnen bij een gekend familiebedrijf voor chocopasta heeft onze automatiseringspartner VDH systems gekozen voor JVL servostepmotoren met geïntegreerde sturing. Gezien de aanzienlijke inertie van dit sterwiel zijn de motoren voorzien van Newstart planetaire reductiekasten. De multi-turn absolute encoder zorgt ervoor dat de positie van het sterwiel ondanks deze reductie toch ten allen tijden in de PLC gekend is en er dus geen bijkomende sensoren moeten geplaatst worden.De afvullijnen zijn in staat om 7 verschillende types glazen bokalen af te vullen en door gebruik te maken van de controlemogelijkheden van de servostepmotoren is dit uiterst snel om te zetten. 
 
Danny Van den Heuvel, bestuurder bij VDH Systems BV licht toe : “Aangedreven door de servostep motor van JVL kunnen we snel en accuraat het sterwiel positioneren. Dit laat toe de gewenste snelheid van afvullen te realiseren. Bij elke takt van een seconde moeten er twee bokalen gevuld worden. Door de verplaatsing van het sterwiel met nauwkeurig ingestelde acceleratie en vooral de vooraf ingestelde, verschillende deceleratie te controleren kunnen we het product doorvoeren zonder het te laten schommelen.”


Deze parameterinstelling kon perfect getest worden met de MAC-Talk software, een zeer eenvoudige software om de motoren compleet naar wens af te regelen. Met de eenvoudige communicatie naar de PLC kunnen de nodige parameters naar de motor gestuurd worden, in dit geval voor een geselecteerde type bokaal de specifieke snelheden, hoekverdraaiing, koppel, enz...


Voor de meeste machines maakt VDH gebruik van de motoren van Act in Time, dit voor zowel stappen- als servomotoren. De meest voorkomende bus systemen zijn Profinet en Ethernet IP. Vooral de vlekkeloze communicatie over Ethernet IP met zeer toegankelijke besturingsparameters is een troef gebleken.

Eigenschappen en prestaties van de dubbele afvullijn:

  • Uitwisselbare sterwielen.
  • frequentiegestuurde transportband
  • Tot 120 potjes/minuut
  • 16u/dag – 5/7dagen
  • JVL MIS-motor : Servostepmotor uitgerust met Ethernet IP
  • IO link Sensoren naar Ethernet IP
  • PLC met Ethernet IP
  • HMI 7"


Ook graag advies bij de correcte motorisatie voor jou toepassing – contacteer ons

Start hier met schrijven...