Verse Patisserie dankzij de MD800 multi-as frequentiesturing

Ease of use

Verse Patisserie dankzij de MD800 multi-as frequentiesturing

Onze goede klant, Shufflemix maakt al 25 jaar uw slagroomdroom waar! De unieke, continu beluchters voor bakkerijen die zij produceren zijn uiterst innovatief, hygiënisch, betrouwbaar en efficiënt . Begin 2022 werd Shufflemix geconfronteerd met leveringsproblemen van hun frequentiesturingen van de toenmalige leverancier.
Ze besloten daarom contact op te nemen met Act In Time voor een alternatieve oplossing. Maar als je dan toch van merk moet veranderen, kun je maar beter meteen innoveren.

De MD800 multi-as oplossing resulteert in zowel minder componenten als minder bekabeling, wat de betrouwbaarheid verhoogt en de totale installatiekosten verlaagt.

De drives worden aangestuurd vanuit de Siemens PLC via Profinet, en door het Multi-as concept is er slechts één drive per machine nodig, wat betekent dat er ook maar één Profinet communicatiekaart nodig is.Bovendien is de footprint van de multi-as driver aanzienlijk kleiner, waardoor er ruimte wordt bespaard in de kast. 


De MD800-regelaar is uitbreidbaar met 1of 2 assen per schijf en dit tot maximaal 8assen per gelijkrichter.


Shuffle-Mix maakt inmiddels jaarlijks gebruik van 150 tot 200 assen, en dankzij de modulaire opbouw van de MD800 is het mogelijk om de vermogens en het aantal drives per machine af te stemmen op de behoeften.

Op dit ogenblik is de drempel om ook de Siemens PLC en HMI naar Inovance te zetten nog te hoog, maar wel wordt er al gekeken naar de Inovance Servo oplossingen eveneens met Profinet communicatie.Start hier met schrijven...