Reiniging zonder handen vuil te maken dankzij Concens actuatoren

Als specialist in industriële reiniging staat OIW Peeters voor de uitdaging om steeds oplossingen te vinden voor de strengere regelgeving en het welzijn van zijn werknemers.

Act In Time - AW systems - Concens


Om hieraan te voldoen hebben ze in samenwerking met AW-systems en Act In Time een standaard JCB kraan omgebouwd tot een volledig van op afstand controleerbare unit. In het kraantje zijn de standaard bedieningshendels die de hydraulische ventielen aansturen vervangen door Concens elektrische actuatoren.

Elke actuator is voorzien van een encoderterugkoppeling, hierdoor is deze in combinatie met de C2-20 controller op positie aanstuurbaar.

Act In Time - AW systems

De verschillende kanalen van de remote controller sturen een 0-5V signaal uit, rustpositie is 2,5V waarbij de actuator in de middenpositie staat en het hydraulisch ventiel gesloten is.
Op deze manier kunnen de 9 actuatoren individueel vanop afstand in beide richtingen gepositioneerd worden.
Hiermee worden zowel de rupsbanden, de verschillende armen alsook de waterdruk bediend

Gezien de beperkte inbouwruimte en het grote aantal assen is de uiterst slanke bouwvorm van de CON35 een absolute must.

De industriële uitvoering en hoge IP-klasse maakt ook dat we ze vol vertrouwen kunnen inzetten in deze zware omgeving.

Bovendien vergemakkelijkt de gebruiksvriendelijke software de commissioning en laat waar nodig toe parameters bij te regelen.

Dat het remote bedienen van apparaten in de lift zit bewijzen de andere projecten die we samen met AW-Systems reeds konden realiseren.

In de nieuwste projecten hebben we ineens geopteerd voor de iCON, omdat de hierbij ingebouwde sturing de integratie nog vergemakkelijkt.

STEL UW VRAAG

Heeft u vragen bij één van onze producten of diensten?