Trapezoïdale spindels

Trapezium spindels of spindels met trapezoïdale draad zijn ideaal voor beweging vanwege hun flankprofiel. De omzetting van een roterende beweging in een lineaire beweging is hier een typische toepassing van. Het gebeurt soms ook omgekeerd: een omzetting van een lineaire in een roterende beweging. Trapeziumvormige draden kunnen ook gebruikt worden als een makkelijk te lossen rem.

Draadprofiel van de producten uit de cataloog

Metrische DIN-ISO schroefdraad volgens DIN 103, met 15° flankhoek.


Aanduiding van een trapeziumvormige draadspindel

DIN 103 DIN-nummer, afkorting voor trapeziumdraad, buitendiameter x lood x lengte
Voorbeeld: Spindel DIN 103 Tr. 12 x 3 x 1000mm


Productiemethode

Vrijwel alle spindels in de catalogusmodellen zijn gewalst. Draadwalsen is de meest economische productiemethode voor serieproductie. Door de spaanloze vormgeving hebben gewalste draadspindels een aantal positieve eigenschappen: Hogere treksterkte, hogere slijtvastheid, hogere vermoeiingssterkte bij omgekeerd buigen, druk gepolijste draadflanken, nauwkeurig profiel, ongeseverde korrelstructuur en hogere weerstand tegen corrosie. Tijdens het draadrollen vormt zich een groef bij de buitendiameter. Deze groef garandeert nauwkeurigheid en cilindriciteit van de draad. Het heeft geen invloed op de werking van de draadspil, omdat de draad zijn belasting op de flanken draagt. De draden van de moeren worden doorgesneden.

Smering

werking zonder smeermiddel is niet toegestaan. Voor vetsmering wordt normaal rollagervet aanbevolen. Het smeermiddelverbruik is afhankelijk van het niveau van gebruik.

Product afbeeldingen

STEL UW VRAAG

Heeft u vragen bij één van onze producten of diensten?