Nieuwsoverzicht

Energiebesparen met efficiënte en compacte drives van Oriental Motor

Elektrische aandrijvingen hebben al geruime tijd het voordeel van economisch interessant te zijn op het vlak van verbruik. Iedereen wordt tegenwoordig geconfronteerd met de stijgende prijs van elektriciteit. Niet enkel de kosten verbonden aan energie blijven maar doorstijgen, intussen zijn er ook de prijzen van industriële metalen zoals koper of aluminium die almaar de hoogte in gaan.

Deze combinatie vormt een zeer grote uitdaging voor meer en meer fabrikanten. Met het oog op deze ontwikkelingen wordt het onderwerp energiebesparing steeds meer de focus van machine- en installatiefabrikanten. Act In Time focust zijn aanbod vooral op elektrische aandrijvingen en laat nu net deze aandrijvingen hier een groot potentieel bieden.

Zeer efficiënte borstelloze motoren en stappenmotoren

Om energiekosten te besparen, worden borstelloze motoren aanbevolen als vervanging voor bijvoorbeeld asynchrone motoren. In een 12-uurs bedrijfstoepassing op 300 dagen per jaar verbruikt een asynchrone motor met een uitgangsvermogen van 60 W ongeveer 472 kWh. Als in plaats daarvan een borstelloze motor met een nominaal vermogen van 60 W wordt gebruikt, daalt het verbruik tot 274 kWh - een energiebesparing van ongeveer 200 kWh. In een groter systeem met meerdere assen telt dit snel op en brengt het aanzienlijke kostenvoordelen met zich mee.

Energiebesparing met Borstelloze DC motoren - Oriental Motor

Op het gebied van stappenmotoraandrijvingen kunnen vergelijkbare besparingseffecten worden bereikt door gebruik te maken van stappenmotoren met een hoog koppel of zeer efficiënte stappenmotor-drivercombinaties uit de AZ-serie. Deze laatste dienen ook als aandrijvingen in verschillende lineaire en roterende actuatoren.

Materiaalbesparing door compacte systemen

Verdere besparingen zijn mogelijk in het gebruikte materiaal. Compacte aandrijvingen houden de totale toepassing klein, wat een positief effect heeft op de materiaalkosten. In plaats van een driefasige asynchrone motor met een uitgangsvermogen van 90 W en een flensgrootte van 90 mm, kan een borstelloze motor met een nominaal vermogen van 120 W als alternatief worden gebruikt. Deze heeft dezelfde flensafmetingen, maar een motorlengte die ongeveer 85 mm korter is. Daarnaast weegt de borstelloze motor twee kilogram minder.

Energie besparen met BLDC

De ontwikkeling van efficiënte aandrijvingen met de meest compacte afmetingen is al vele jaren een focus bij Oriental Motor. Zo werd de AR-stappenmotorserie in 2008 door het Japanse ministerie van Economie, Handel en Industrie (METI) bekroond met een prijs voor uitstekende energiebesparende prestaties. Deze AR-stappenmotor met incrementele encoder is de voorloper van de huidige AZ-stappenmotor-drivercombinatie, maar deze laatste heeft een absolute encoder.

Dit onderwerp en de voordelen die de drives en motoren van Oriental Motor kunnen bieden, wordt ook behandeld in dit dossier.

Als dit onderwerp u getriggerd heeft om over te stappen naar de borstelloze motoren of de stappenmotoren van Oriental Motor, neem dan gerust contact met ons op.

STEL UW VRAAG

Heeft u vragen bij één van onze producten of diensten?