ServoStep motoren voor positionering

Deze OEM produceert machines voor het vervaardigen van zakken veelal opgebouwd met verschillende stations; ponsen, sealen, laser… Elk station moet in functie van het soort zak en zijn formaat op een bepaalde positie kunnen gezet worden. Historisch gebeurde dit door handwieltjes maar op de nieuwe generatie machines wensen de klanten snel te kunnen switchen en zo vlot kleinere series kunnen te produceren. Daarnaast kwam er door de hogere kwaliteitseisen de vraag deze attachments “on the fly” te kunnen bijregelen om zo de rek en andere onnauwkeurigheden op te vangen.

De ServoStep technologie van de MIS340 leent zich uitstekend voor deze korte dynamische verplaatsingen van de logge stations. Op elke MIS340 staat een planetaire reductiekast van Newstart Motion ratio 10 gemonteerd waardoor we uitgaand 20 à 30Nm bereiken. Om de rotatie om te zetten wordt de unit met een balgkoppeling aan het tandwiel van het rack & pinion systeem gekoppeld is. Door deze opbouw en de verschillende stations op één tandlat is er geen homeswitch mogelijk, de absoluut encoder is dus een must.

De key benefit van de JVL motoren is de ingebouwde driver waarvan de CAN communicatie van motor naar motor doorgelust is. Niet alleen wordt hierdoor de bekabeling een stuk vereenvoudigd ook de plaats in de elektrische kast tot het minimum herleidt. Op deze machine is gekozen voor de CAN-communicatie naar de B&R master maar aangezien deze motoren met alle gangbare protocols beschikbaar zijn kan dit op vraag van de klant makkelijk aangepast worden aan de PLC/HMI.

Neem gerust contact voor een demo of bijkomende informatie.