Project op maat voor testen van “Nozzles"

AAMS-Salvarini is gespecialiseerd in het ontwikkelen van testapparatuur die de kwaliteit van spuitdoppen onderzoekt. Om dit testprocess sneller en efficiënter te kunnen laten verlopen ontwikkelde ze op vraag van hun klant een volledig automatische machine. Zelf hebben ze veel ervaring met meettechnieken, maar om de stap naar machinebouw te zetten zochten ze een partner met expertise in de mechatronica.

Ze vonden deze in Act In Time die reeds toeleverancier was voor de DC motoren en mechanica onderdelen in hun apparaten.

Het doel was om een spuitboom met nozzles op verschillende posities te brengen, hiervoor werd gekozen voor Unimotion lineaire tandriemsledes met dubbele kogelgeleiding. (CTV145)

De hierop gemonteerde closed loop stappenmotoren met elektromagnetische rem en absolute encoder (AZ-serie) aangestuurd vanuit de ATOS motion controller zorgen voor een perfecte synchronisatie tussen de verschillende assen.

Voor het positioneren van de ultrasone sensor zorgt een compacte lineaire Unimotion slede (MTJ40) die gezien de vochtige omgeving net als de andere in een corrosiebestendige uitvoering wordt geleverd. Het aansturen van de kleppen gebeurt door de ATOS I/O modules en de 4-20mA analoge ingangsmodules lezen en verwerken de ingangssignalen van de Ultrasone sensor.

Intussen zitten we reeds aan een 5de machine waarbij de basis steeds dezelfde blijft maar de afmetingen en opties steeds variëren.

Ook interesse in een project op maat? Contacteer ons via sales@actintime.be