REDUCTIEKASTEN

Een reductiekast laat toe om de snelheid van de motor te verminderen om zo het koppel te laten toenemen proportioneel met de ratio van de reductiekast. Zo kan je voor elke toepassing de juiste balans vinden tussen snelheid en koppel. 

Thumbnail of Rechte vertanding

Dit is de simpelste en vaak de goedkoopste reductiekast en is perfect voor toepassingen waarbij een lage snelheid gebruikt wordt. Op hogere snelheden is deze reductiekast vrij luid en ze kan geen hoog koppel aan. Ook zijn er veel tandwielen nodig om een grote reductie te bekomen.

Thumbnail of Wormwieloverbrenging

Deze worden vaak gebruikt in toepassingen waarbij er een grote reductie en hoog koppel vereist zijn. Ook maken deze reductiekasten minder geluid net door die hoge reductie. Wel zijn ze minder efficiënt en niet geschikt voor toepassingen met hogere snelheden. 

Thumbnail of Planetaire reductiekasten

Deze reductiekasten zijn complexer om te maken, maar kunnen grote reducties aan, zijn erg efficiënt en kunnen een hoog koppel produceren.

+ low cost serie

+ high-end (schuine vertanding)

+ compact, haaks (bevel gear)

Thumbnail of Flatgear

Voor maximale flexibiliteit kan er gekozen worden voor een flatgear. Hierbij kunnen verschillende in- en outputs gecombineerd worden om zo snel en gemakkelijk aangesloten te worden.

STEL UW VRAAG

Heeft u vragen bij één van onze producten of diensten?